Private Pilot License (PPL)

Als vliegen voor je plezier in het eenmotorige vliegtuig is wat je fascineert dan is een Private Pilot License wat je zoekt.

In de eerste fase van de PPL cursus (Niet te verwarren met onze PPL Plus + cursus (voor PPL houders die hun bestaande vaardigheden willen verbeteren) word door ons grote zorg gedragen dat de basis van controle over het vliegtuig grondig worden geleerd. De tweede fase behandelt de praktijk in het vliegveld circuit waar de kandidaat vertrouwd raakt met vliegveld operaties en bekwaam onderricht wordt in normale en maximale prestaties van het opstijgen en de landing. Dit deel wordt afgesloten met de eerste solo vlucht.

De volgende fase is gericht op een cross-country vlucht en omvat o.a. planning, radionavigatie, luchtverkeersleiding communicatie en noodprocedures. Deze fase wordt afgesloten met een solo cross-country vlucht tussen 3 verschillende vliegvelden.

De laatste fase bestaat uit de voorbereiding en de repetitie voor de PPL vaardigheidstest. Alle manoeuvres worden beoordeeld tijdens deze fase en de vaardigheid van de kandidaat wordt verhoogd tot de vereiste norm voor de PPL testvlucht.

Deze cursus voldoet aan de toelatingseisen voor de EASA CPL / IR-opleiding en biedt een uitstekende basis voor de gevorderde vliegopleiding. De trainingsvluchten worden hoofdzakelijk uitgevoerd in een Cessna 172 Glass Cockpit. Naast deze vluchten worden ook vluchten uitgevoerd op de Slingsby T67M200. Tijdens deze vluchten wordt de kandidaat onderricht hoe LOC-I te herkennen en deze te stabiliseren.

Deze PPL opleiding bestaat uit;

  • 35 uur Dual Instructie
  • 10 uur Solo

Opmerking: De vaardigheidstest is inbegrepen in de bovengenoemde solo vliegtijd.